340 inheemse, verwilderde en ingeburgerde soorten, geïllustreerd met bijna 4000 foto's
  
"Onkruiden zijn ook bloemen wanneer je ze beter leert kennen." Winnie de Poeh

  home        soortenlijst        sleutels        links       stats        bron        contact        copyright
   
Waarnemening.nl Waarneming.nl wil iedereen in staat stellen om natuurwaarnemingen op te slaan en te delen via internet, om zo de natuurrijkdom van Nederland en de wereld vast te leggen voor nu en voor de toekomst.
bijenestichting De bijen in Nederland hebben uw hulp nodig. Op deze site kunt u veel informatie vinden en tips om daarin een belangrijke rol te spelen.
verspreidingsatlas Op deze website van Floron vind je actuele informatie over de wilde flora van Nederland, zoals verspreidingskaarten, algemene gegevens per soort en foto's.
wilde planten Beschrijvingen, foto's, verspreidingskaarten en afbeeldingen van bijna 1800 plantensoorten.
Flora van Nederland Floravannederland.nl laat op een boeiende wijze planten zien met behulp van korte videofilmpjes.
Experience Nature, Marcel van Rooijen Mooie site van Marcel van Rooijen over natuurbeleving en natuurfotografie.
Medigran MediGran is toonaangevend in de toepassing van inheemse kruidenmengsels, wilde bloemenmengsels, bermmengsels en weidemengsels voor een natuurvriendelijke leefomgeving en ecologische groenbeheer.
Heemtuin Amstelveen Het Dr. Jac. P. Thijssepark is een heempark van 5,3 hectare in Amstelveen. Door de stijl, het ontwerp en het gebruik van uitsluitend inheemse planten heeft het Thijssepark internationale bekendheid gekregen.
heemtuin rucphen Heemtuin Rucphen is een natuur- en landschapstuin, met inheemse, wilde flora en fauna. Met 400 soorten wilde bloemen is de heemtuin één van de mooiste wilde bloementuinen van Nederland en Vlaanderen.
veldbloemen Op deze site staan beschrijvingen en foto's van algemeen voorkomende veld- en weidebloemen in België.
tuin Thijs de Graaf Zeer uigebreide site van Thijs de Graaf met beschrijvingen en foto's over wat er gebeurt, leeft, groeit en bloeit in zijn tuin.
plantennamen Waarom heet een plant zoals hij heet? Uitleg van de de officiële Nederlandse of Latijnse (wetenschappelijke) plantennaam.
bloemen bestellen Banner ruilen?
  Copyright ontwerp, tekst en foto's Lidy Poot, eigenaar van www.wildebloemen.info 2009 - 2023.
Niet gebruiken zonder toestemming.
Mobiele versie !!

De mobiele versie van deze site staat online. Nog niet volledig ingevuld maar al wel bruikbaar voor een snelle determinatie.
Onderaan elke pagina op de mobiele site kun je kiezen voor de desktopversie, mocht je die liever bekijken. Vanaf de desktopversie kun je op een aantal pagina's switchen naar de mobiele versie. Rechtsboven bij "vorige volgende" staat dan een link.

Vraag deze site op je mobiel op (je wordt automatisch doorgestuurd naar de mobiele versie) en plaats hem bij je favorieten of maak een sneltoets op je startscherm.
Makkelijk voor onderweg tijdens wandeling of fietstocht!