Delen kan via je browser. Dank daarvoor !

Gewoon barbarakruid
Barbarea vulgaris

Goed te herkennen aan
de 4-tallige helder gele bloemen én de glanzende, niet gesteelde bovenste bladeren met bochtig ingesneden rand.Bloeiperiode vanaf april t/m juni.
Vrij algemeen tot zeer zeldzaam.
Hoogte 20 tot 90 cm.
Doorsnede van de bloem 1 cm.
Wordt ook uitgezaaid.Gewoon barbarakruid wordt 20 tot 90 cm hoog.Gewoon barbarakruid is een waardplant voor witjes.De bovenste bladeren zijn (half) stengelomvattend met (meestal) kale oortjes, ongedeeld, bochtig ingesneden en met of zonder een paar zijslippen.De onderste bladeren zijn gesteelde wortelbladeren, diep geveerd met aan beide kanten twee tot vijf eirond tot langwerpige deelblaadjes en een groot, rond-achtige topblaadje.De kroonbladen staan min of meer twee aan twee tegenover elkaar in plaats van een kruis te vormen, zoals gebruikelijk is bij kruisbloemigen.Gewoon barbarakruid groeit op open of licht beschaduwde plaatsen in grazige, vochtige, voedselrijke grond in bermen, aan slootkanten en rivieroevers, ook in de duinen.


Vergelijkbare soorten zijn stijf barbarakruid en bitter barbarakruid.

Bewerkte botanische illustratie van
gewoon barbarakruid (Barbarea vulgaris).
Het origineel is van C.A.M. Lindman; Bilder ur Nordens Flora, vol. 1: t. 196 (1922-1926).Delen kan via je browser. Dank daarvoor !